[email protected]0207353320
Marckwort Oy

Blogi: 70-20-10 Learning Model – Totta vai tarua?

Vallalla on käsitys, että yritysten työntekijöiden oppimista tapahtuu 10 % järjestetyissä koulutuksissa, 20 % opitaan sosiaalisissa yhteyksissä, eli yhteistyössä muiden kanssa ja heitä seuraamalla ja suurin osa eli 70 % opitaan työtä tekemällä. Nämä luvut perustuvat 1987 tehtyyn tutkimukseen menestyneiden johtajien keskuudessa. Moni asia on muuttunut noista vuosista.

Usea aiheesta keskusteleva – minä mukaan lukien – ei ole selvittänyt mistä nämä luvut ovat peräisin ja mihin ne perustuvat. Training Industry teetti tutkimuksen viime vuonna 1500 yrityksessä ja sai sieltä uudet luvut. Tämän tutkimuksen perusteella luvut työntekijöille ovat 56-25-19 ja johtavassa asemassa oleville 41-31-28.

Järjestys on sama, mutta prosenttiluvut ovat erilaiset. Luvut myös vaihtelevat eri alojen yritysten sekä eri työtehtävissä olevien välillä.

Miten yritysten osaamisen kehittäminen toimii parhaiten?

Koulutuksista vastaavien henkilöiden tulisi miettiä mikä tämänhetkinen suhdeluku osaamisen kehittämisessä on ja onko se paras mahdollinen tapa edistää osaamista ja kehittymistä. Pitäisikö panostaa lisää koulutusten määrään tai laatuun, sosiaalisen oppimisen toimimiseen vai työssä oppimisen mahdollisuuksiin?

Mikä on tilanne teidän yrityksessä ja kannustetaanko oppimista kaikilla tavoilla?

Asia, mikä ei muutu, on oppiminen ja siihen innostaminen. Olennaista on miettiä miten saa parhaiten kaikkien potentiaalin hyödynnettyä ja mitä toimia omassa yrityksessä voidaan tehdä, jotta saadaan oppimisesta mielekästä ja tehokasta. Aina ei myöskään tarvitse kaikkea tehdä itse, vaan avuksi voi ottaa ammattilaisen, joka kartoittaa tilanteen, antaa uusia ideoita koulutusten toteutukseen ja auttaa tarvittaessa muutoksen toteutuksessa.

Lue lisää aiheesta:

https://trainingindustry.com/articles/content-development/training-industry-podcast-episode-three-preconceptions-of-70-20-10/

https://trainingindustry.com/blog/strategy-alignment-and-planning/70-20-10-and-the-concept-of-the-osf-ratio/