[email protected]0207353320
Kielikoulutus yrityksille - Hannele

Vakuuttava kirjoittaminen ja suomen kielenhuolto

Yrityksen kirjallinen viestintä kuntoon räätälöidyllä koulutuksella

Kirjotetun viestin ja sanoman uskottavuuteen vaikuttaa, miten se on kirjoitettu. Vakuuttava kirjoittaminen ja suomen kielenhuolto -koulutuksen avulla osallistujat parantavat valmiuksiaan laatia toimivia, selkeitä ja täsmällisiä tekstejä työtään varten.

Koulutus niille, jotka haluavat kirjoittaa parempia tekstejä työssään

Vakuuttava kirjoittaminen ja suomen kielenhuolto -koulutus on yrityskohtaisesti räätälöity koulutus. Se sopii kaikille, jotka kirjoittavat työssään esimerkiksi raportteja, tiedotteita, sähköpostiviestejä tai verkkosivujen sisältöä. Koulutus räätälöidään vastaamaan kunkin ryhmän, esimerkiksi assistenttien ja sihteereiden, asiakaspalvelijoiden tai teknisen kirjoittajien viestintätarpeisiin. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joiden suomen kielen taidot ovat natiivitasolla tai lähellä.

Vakuuttavan kirjoittamisen ja kielenhuollon koulutuksen tavoite on vaikuttaa sisältöön

Yrityksesi tarpeisiin suunnitellussa koulutuksessa osallistujat parantavat valmiuksiaan kirjoittaa hyviä ja sujuvia tekstejä työelämän eri tarpeisiin. Koulutuksessa voidaan käsitellä esimerkiksi seuraavia aiheita:

 • vastaanottajan huomioiminen: tekstin tavoite selkeäksi ja ydinviestin kirkastaminen
 • tekstilajin vaikutus tekstin rakenteeseen, ulkoasuun, kieleen ja tyyliin
 • sujuvan ja johdonmukaisen tekstin piirteet: tekstin jäsentely ja rakenne, virkkeen rakenne
 • kirjoittaminen oman tekstin tavoitteen ohjaamana
 • tekstin tiivistäminen ja havainnollistaminen
 • selkeä ja täsmällinen asiatyyli: miten karsia kapulakieli, vieraiden kielten vaikutus, muotisanat ja turhat määritteet
 • omien tekstien kriittinen tarkasteleminen: opi tunnistamaan omat vahvuudet ja kehittämisalueet
 • suomen kielenhuollon keskeisiä aiheita kuten
  • oikeinkirjoitussääntöjen kertausta, esimerkiksi yhdyssanat, lyhenteet, pilkkusäännöt, ison kirjaimen käyttö jne.
  • lauseenrakenne
  • vieraan kielen vaikutus

Vakuuttavan kirjoittamisen ja kielenhuollon koulutus etänä tai kasvotusten

Vakuuttavan kirjoittamisen ja kielenhuollon koulutus on yrityskohtaisesti räätälöity koulutus, joka voidaan pitää joko etä- tai lähiopetuksena. Lähikoulutus voidaan pitää joko yrityksen omissa tiloissa (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kirkkonummi), tai Marckwortin tiloissa Espoon Keilarannassa.

Tutustu myös seuraaviin kielikoulutuspalveluihimme

Opiskeltavat kielet

Vieraiden kielten valikoimaamme kuuluu tärkeimpien EU-kielten lisäksi venäjä ja aasialaisia kieliä. Esimerkkejä tarjoamistamme kielistä ovat englanti, ruotsi, suomi, venäjä, saksa, ranska, tanska, espanja ja kiina.

Kysy lisää kielistä!

Asiakkailtamme saatua palautetta koulutuksista:

 • Käsiteltiin juuri oikeita asioita ja hyvällä tarkkuustasolla. Tykkäsin, että oli esimerkkinä hyviä lauseita ja rinnalla huonoja lauseita. Pidempäänkin olisin näistä kuunnellut!
 • Koulutus oli kaikin puolin odotukset ylittävää. Verkko-opiskelu alkuun mietitytti, mutta se osoittautui turhaksi. Suosittelen lämpimästi, erityiskiitos vielä kouluttajalle.
 • I have done an introductory Finnish course before. However, this is the first time that I understand the ”why” some parts of the language works the way they do, as opposed to rote memorization that I forget right away. Really happy with the outcome.
 • Hyvin toteutettu koulutus etänä, tunneilla oli kannustava ja kiva ilmapiiri, kouluttajamme otti hienosti huomioon jokaisen oman tason. Ihana kouluttaja:)

Pyydä lisätietoja tai sovi suunnittelutapaaminen asiantuntijamme kanssa!

Yhteyshenkilösi:  

Hannele Ritari
puh. 020 735 3323
kielikurssit(at)marckwort.fi

OTA YHTEYTTÄ