[email protected]0207353320
Marckwort Oy

Blogi: Tulevaisuuden koulutustrendit – ATD-konferenssin parhaat palat

Koulutusalan trendejä rapakon takaa!

Selene Marckwort ja minä osallistuimme toukokuun lopussa Atlantassa järjestettyyn ATD-konferenssiin (Association for Talent Development). Osallistujia oli reilut 10 000 yli 80 maasta. ATD on mielenkiintoinen ja korkeatasoinen henkilöstön kehittämisen konferenssi. Seuraavat koulutusmaailman trendit jäivät päällimmäisinä mieleen:

  • Aivotutkimus ja oppiminen
  • Microlearning (tästä kerromme seuraavassa blogikirjoituksessamme)
  • Virtuaaliopetus
  • The New Social Learning ja Shared Knowledge sekä
  • Milleniaalien sukupolven motivointi, perehdytys ja erilaiset toimintatavat.

Tässä blogissa aiheenamme on Aivotutkimus ja oppiminen. Alla on lyhyt yhteenveto professori Art Kohnin (Portland State University Business School) workshopista, ja lopuksi muutama vinkki koulutuksen järjestäjälle sekä tilaajalle siitä, miten voi olla mukana vaikuttamassa onnistuneen lopputuloksen syntyyn.

Aivotutkimuksen avulla tehoa koulutuksiin

Jos oppiminen ja uusien asioiden muistaminen tuntuu sinusta joskus vaikealta, voit lohduttautua Art Kohnin tiedolla, että aivot on rakennettu pääasiassa unohtamaan. Aivojen kapasiteetti ei mitenkään riittäisi siihen, että ne pyrkisivät muistamaan kaiken sen informaation, joka meille välittyy. Niiden tehtävä on muistaa ainoastaan olennaisimmat asiat. Aivoille on tärkeää siivilöidä tietoa ja tunnistaa ne asiat, jotka ovat meille tärkeitä muistaa.

Tärkeimmät tiedot eivät kuitenkaan aina ole niitä, jotka jäävät meillä päällimmäisinä mieleen. Jos haluaa tehostaa opetusta ja auttaa oppijoita, kannattaa Art Kohnilta saatua tietoa hyödyntää koulutusten suunnittelussa ja toteutuksessa. Näin voimme kouluttajina sekä koulutuksen järjestäjinä tai tilaajina auttaa osallistujia oppimaan ja muistamaan paremmin.

Miten aivomme tunnistavat ja muistavat sen tiedon, mikä on meille tärkeää? Muutamia keinoja, joiden avulla voit tehostaa oppimista:

  • Use it or lose it: Hyödynnä boostereita oikein (ks. video alla).
  • Anna aivoille mahdollisuus pohtia ja prosessoida opittavaa asiaa itse.
  • Käytä tarinoita ja tunnetta opetuksen tukena.

Mm. seuraavista Art Kohnin videoista löydät lisätietoa yllä mainittujen keinojen hyödyntämisestä opetuksessa:

Overcoming the Forgetting Curve
What is Boosting and What are the Benefits?

Annette Marckwort-Lindgren

Haluatko kommentoida? Lähetä minulle viesti: [email protected]