[email protected]0207353320
Marckwort Oy

Case Veikkaus

Veikkaus ei jätä kouluttajakoulutusta Onnettaren varaan

Veikkaus kouluttaa vuosittain tuhansia myyjiä myymään Veikkauksen rahapelejä eri myyntipaikoissa: 7 000 myyjää osallistuu kasvokkain tapahtuvaan koulutukseen ja 12 000 myyjää koulutetaan verkossa. Koulutusta annetaan ympäri maan Veikkauksen kymmenen oman kouluttajan voimin. Tänä vuonna Veikkaus uudistaa vuosien ajan samaa peruskaavaa noudattaneen koulutusohjelman. Marckwortin koulutuspäällikkö oli asiantuntijana mukana koulutusohjelman kehitystyössä.

Peruskauran tilalle uutta inspiraatiota ja yhtenäisyyttä

Veikkauksen kouluttajat toteuttavat käytännössä kolmea eri koulutustyyppiä. Peruskoulutus kattaa Veikkauksen tuotteet ja myyntipäätteen käytön. Jatkokoulutus syventää tuoteosaamista, ja koulutuksessa käydään läpi porukkapelejä, urheilupelejä sekä asiakaspalvelua, myyntityötä ja tuotteiden esillepanoa. Näiden lisäksi on perusosaamiseen liittyviä verkkokursseja sekä tilaisuuksia, joissa paneudutaan uutuuksiin, tapahtumiin ja kampanjoihin. Marckwort on ollut alun perin mukana rakentamassa koulutusten perustaa ja materiaaleja, mutta nyt oli aika tuulettaa jatkokoulutus ja tuoda uutta eloa ja virtaa uudistuvan yhtiön koulutusmenetelmiin. Muita tavoitteita olivat Veikkauksen kehityspäällikkö Johanna Sihvosen mukaan lisäarvon tuottaminen osallistujille, korkealaatuiset, yhdessä työstetyt ja yhtenäiset kurssit, kustannustehokkuus sekä kouluttajien jaksamisen tukeminen.

Koulutukset modernisoitiin yhteistyössä

Selénen mukaan kokonaisuudesta tulee innostava, toimiva ja selkeä: – Osallistujat olivat hyvin motivoituneita, ja syntyi paljon uusia ideoita koulutusten toteuttamiseksi. Kouluttajat myös sisäistivät, miksi koulutukset tarvitsevat kasvojen kohotusta, ja huomasivat, miten uusi koulutustapa keventää heidän työtään. Toiveena oli, että materiaalit, harjoitukset ja pelikortit ovat valmiina ja toimivia. Koulutuksen päätteeksi kouluttajat saivat läksyksi laatia konkreettista koulutusmateriaalia, Seléne Marckwort kuvailee.

Kouluttajakoulutus on osa muutosjohtamista

Miksi koulutukset uudistetaan juuri nyt? Veikkauksen Johanna Sihvonen vastaa: – Veikkaus on uuden äärellä ja ennen suurta muutosta oli tarpeen uudistaa yksi Veikkauksen asiamiesmyynnin tärkeimmistä kurssipaketeista. Meille on äärimmäisen tärkeää, että kurssimme tuottavat lisäarvoa kumppaneillemme, että pelimyyjät osallistuvat kursseillemme ja että kouluttajamme ovat osaavia ja innostavia. Uudistetut kurssit käynnistyvät tammikuussa 2017, kun Veikkaus, Raha-automaattiyhdistys ja Fintoto yhdistyvät ja näin syntyvä uusi Veikkaus Oy aloittaa toimintansa.

Veikkaus Oy on valtion kokonaan omistama yhtiö, jolla on yksinoikeus rahapelien järjestämiseen Suomessa. Veikkausvoittovarat, vuosittain noin miljardi euroa, jaetaan avustuksina erilaisille liikuntaa, kulttuuria, hyvinvointia ja vapaaehtoistoimintaa tukeville kohteille. Veikkaus Oy on liikevaihdoltaan ja tuotoltaan Suomen suurimpia yrityksiä, ja sen henkilöstön määrä on n. 2 000

OTA YHTEYTTÄ