[email protected]0207353320
Marckwort Oy

Case L’Oréal

Suomen kieltä elämää varten

Marckwortin ja maailman suurimman kosmetiikka- ja kauneusalan yrityksen L’Oréalin kielikoulutuskumppanuus alkoi jo vuonna 1998. Koulutuksia on järjestetty vuosien saatossa yli 70 mm. ranskan, englannin ja ruotsin kielissä. Yrityksen suomalaisessa toimipisteessä työskennelleistä ulkomaalaistaustaisia ammattilaista monet ovat opiskelleet suomen kieltä Marckwortin kielikouluttajien ohjauksessa.

Tarvitaanko kansainvälisessä yhtiössä suomen kielen taitoja?

Yksi Marckwortin opiskelijoista on Suomessa puolalaistaustainen Natalia Pawlikowska, joka toimii Product Managerina L’Oréalilla. Kysyimme, mistä kipinä suomen kielen opiskeluun työpaikalla lähti. Natalia kertoo, että hän päätti aloittaa räätälöidyn yksityisopiskelun huomattuaan, että suomen kieltä oli osattava tietyllä tasolla menestyäkseen työelämässä. Vaikka Natalian kielitaito olikin jo melkein keskitasolla, hän kertoo tarpeiden silti olleen selvät: erityisesti omaan alaan ja omiin työtehtäviin liittyvä erikoissanasto ja -aiheet kaipasivat syvennystä ja parantamista. Natalian oli myös osattava pitää esitelmiä työprojekteista suomen kielellä.

Yksityisopiskelun aikataulut joustavat

L’Oréalilla työrytmi on dynaaminen, mikä asettaa omalta osaltaan haasteita säännölliselle kielikurssille osallistumiselle. Natalia kiitteleekin, että joustavien yksityistuntien ansioista hän pystyi opiskelemaan kiireisen työn ohessa, kun yksittäisten tuntien aikataulusta voi sopia kouluttajan kanssa.

Marckwortin asiantuntijakouluttaja suunnitteli myös koulutuksen sisällön ja aineiston mukailemaan Natalian työprojekteja ja antamaan työkalut suomen kielen haltuun ottamiselle. Käytännönläheinen ja yksilöllisen kielikoulutuksen ansiosta oppia voi hyödyntää ja syventää konkreettisissa tilanteissa heti:

-Jokainen projekti, jonka teen suomeksi on hieno mahdollisuus oppia ja sujuvoittaa kielitaitoani ja pärjätä työssäni hyvin. En näe opiskelua ”pakollisena kotiläksynä”, sillä suomen kielenopiskelu on niin paljon enemmän, se on myös elämää varten! Natalia kuvailee,.

Kieli käyttöön rohkeasti

Natalian mukaan suomen kielen opiskelulla on ollut suuri vaikutus päivittäiseen työskentelyyn, sillä hän joutuu usein tilanteisiin, joissa hänen on kyettävä toimimaan pelkällä suomen kielellä. Natalia on huomannut, että parhaita tapoja oppia viestimään vieraalla kielellä tehokkaasti on yksinkertaisesti vain heittäytyä tilanteisiin, joissa pääsee käyttämään kieltä, vaikka oma tunne olisikin, että kielitaidossa on parantamisen varaa.

-Aluksi tuntui aika hurjalta alkaa käyttää suomen kieltä työpaikalla. Tein kuitenkin päätöksen puhua ja kirjoittaa suomeksi nolostumatta. Tähän auttoi suomalaisten ystävällinen ja kärsivällinen suhtautumistapa pyrkimyksiini oppia vaikea kielenne.

Kun Natalialta kysytään, mitkä ovat hänen parhaat vinkkinsä henkilöille, jotka suunnittelevat vieraan kielen opiskelua, hän vastaa:

-Käytä kieltä rohkeasti. Et koskaan edisty, ellet harjoittele.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

OTA YHTEYTTÄ