[email protected]0207353320
Marckwort Oy

Case Ami Hasan

Ami Hasan ja venäjän kielen yllätykset

Suomen tunnetuimmalla mainosmiehellä, Ami Hasanilla, oli tulossa Moscow International Advertising Festivalin juryn puheenjohtajan tehtävät. Hasan oli jo jonkin aikaa haaveillut venäjän kielen taidoista, koska näkee Venäjän valtavana potentiaalisena markkinana suomalaisille yrityksille. Vihdoinkin hänellä olisi hyvä tekosyy aloittaa venäjän opinnot. Kiireinen mies, joka toimii myös mm. perustamansa mainostoimiston Hasan & Partnersin hallituksen puheenjohtajana, ryhtyikin tummasta toimeen ja aloitti venäjän alkeiden opiskelun Marckwortin avulla.

Yksityisopiskelussa aikataulut joustavat

Venäjän kielen yksityiskouluttaja kävi reilun kuukauden ajan viikoittain Hasanin toimistolla pitämässä parin tunnin pituisia oppitunteja. Aikataulu sovittiin aina muutama oppitunti eteenpäin niin, että se sopisi opiskelijan hektiseen työrytmiin mahdollisimman hyvin. Vain kuukauden kestoisen venäjän alkeiskoulutuksen ansiosta venäjänkielinen maailma alkoi avautua Hasanille.

Venäjän kielen yllätykset

Eksoottiselta kuulostava ja maineeltaan vaikea venäjän kieli yllätti opiskelijan. Hasan huomasikin, että vaikka myös alkeiden oppimisessa on haasteensa, niin avain alkuun pääsemiseen oli kyrillisten aakkosten opetteleminen.

”Aika hölmöä, että meille suomalaisille ei opeta koulussa edes kyrillisiä aakkosia! Ennen minäkin kävin Venäjän matkoilla ”pektopahissa”, mutta pelkästään parinkymmenen aakkosen opettelulla osaa jo äkkiä lukea, että siinähän lukee oikeasti Restaurant, eikä kenellekään tarvitse selostaa sen sanan merkitystä. Venäjän kieli on pullollaan lainasanoja, ja jo lukemaan opettelulla löytääkin yhtäkkiä niin apteekin kuin muutkin hyödylliset asiat.” 

Luovalla menetelmällä nopeita oppimistuloksia

Kouluttaja sovelsi Hasanille räätälöityyn yksityiskoulutukseen suggestopedista menetelmää. Suggestopedinen opetusmenetelmä perustuu oppimiseen ja muistamiseen liittyviin tutkimuksiin, ja menetelmä on todettu peräti 2 – 5 kertaa tehokkaammaksi kuin perinteisempi opetus. Suggestopedinen koulutus luo innostavan ympäristön, jossa opiskelijat voivat käyttää kaikkia aisteja ja oppia vierasta kieltä todentuntuisissa tilanteissa. Menetelmä sopii erityisen hyvin työn ohessa kieltä opiskeleville ja muille opiskelijoille, joille on tärkeää päästä nopeasti käyttämään vierasta kieltä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

OTA YHTEYTTÄ