[email protected]0207353320
Marckwort Oy

Asiakascase: Kymeenlaakson sähkö lähti kokeilemaan etäkoulutusta avoimin mielin

Monessa yrityksessä on jo arkipäivää pitää tapaamiset ja koulutukset etänä verkon välityksellä, osassa niitä vasta kokeillaan tai harkitaan. Kymenlaakson sähkö KSOY kokeili ensimmäistä kertaa kielikoulutusta etänä Marckwortin kanssa. Kysyimme, mitä asioita on hyvä pitää mielessä kun yritys haluaa järjestää koulutusta etänä verkon välityksellä. Myyntipäällikkö Minna Vuorinen, joka oli järjestämässä koulutusta, kertoo yrityksen ja osallistujien kokemuksista.

Hyvät kokemukset taustalla

Vuorinen taustoittaa virtuaalisen koulutusmuodon valintaa kertomalla, että KSOY:lla oli jo pidetty melko paljon koulutuksia etänä. Siksi heistä tuntui luontevalta kokeilla myös asiakaspalvelun työntekijöille suunnattua ruotsin kielen koulutusta virtuaalisessa muodossa.

– Meillä henkilöstö on jakautunut kahteen toimipisteeseen. Kun olemme aikaisemmin järjestäneet kielikoulutusta toimistolla, se on vaatinut joidenkin osalta ajamista toimipisteen välillä. Virtuaalikoulutuksessa jokainen pystyy osallistumaan omalta työpisteeltään, tai vaikka etätöissä olleessaan kotoa käsin.

Lue lisää työelämän tarpeisiin räätälöidystä kielikoulutuksesta

Toimiva paketti

Marckwortin tarjoamassa virtuaalisessa kielikoulutuksessa kouluttaja ja opiskelijat tapaavat toisensa tietokoneen välityksellä. Tämä mahdollistaa mm. videokuvan, äänen ja näytön jakamisen ryhmän ja kouluttajan välillä. Opiskelu on kouluttajan ohjaamaa ja opiskelijat saavat henkilökohtaista tukea ja palautetta.

Entä opiskelijat itse, minkälaisia reaktioita heiltä tuli saamastaan virtuaalisesta kielikoulutuksesta?

– Meillä pidettiin etäkoulutuksesta juuri sen vuoksi, että opiskelu tapahtui heti töiden päättymisen jälkeen omalla työpisteellä. Näin säästettiin myös aikaa. Muutenkin käytännön järjestelyt, kuten tekniikka ja aikataulut, toimivat meidän näkökulmastamme erinomaisesti. Meille räätälöity koulutusmateriaali oli hyvin valmistettu, ja kouluttaja varmisti kaikkien tasapuolisen osallistumisen jakamalla puheenvuorot.

Neljä vinkkiä etäkoulutuksen järjestäjälle

Lopuksi pyysimme Minna Vuorisen vinkit muille etäkoulutuksen järjestäjille. Hän listaa seuraavat asiat:

  • Tehokas ajankäyttö, kun ei tarvitse matkustaa. Myös itse opiskeleminen oli sujuvaa ja tehokasta.
  • Virtuaalista koulutusmuotoa kannattaa harkita silloin kun yritys toimii useammassa toimipaikassa, eikä ole mahdollisuutta kokoontua yhteisiin koulutustiloihin. Ainahan ei myöskään ole tiloja vapaana koulutusta varten.
  • Etäkoulutus sopii erityisen hyvin kun halutaan varmistaa, että koulutustapaamiseen varattu aika käytetään tehokkaasti opiskeluun.
  • Kokeilkaa avoimin mielin etäkoulutusta! Aremmatkin opiskelijat uskaltautuivat nyt osallistua ruotsin kielen koulutukseen kun kaikki ilmeet, punastumiset ym. eivät näkyneet samalla tavalla koko ryhmälle kuin lähiopetuksessa.

Kymenlaakson Sähkö Oy toimittaa sähköä koteihin ja yrityksiin yli 100 000 asiakkaalle neljän maakunnan alueella Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Päijät-Hämeessä sekä Uudellamaalla. Tavoitteenamme on turvata häiriötön sähkönjakelu vuoden jokaisena päivänä. Tunnemme asiakkaamme ja kehitämme heille kilpailukykyisiä ratkaisuja, jotka toimivat myös ympäristön ja yhteiskunnan kestävän kehityksen mukaisesti. Toimipisteemme sijaitsevat Kouvolan Elimäellä ja Kotkassa, joissa työskentelee noin 60 asiantuntijaa.

Kiinnostuitko yrityskohtaisesti räätälöidystä kielikoulutuksesta? Ota yhteyttä, niin suunnittelemme yrityksellesi omat kielikoulutukset!