[email protected]0207353320
Marckwort Oy

Blogi: Suomen kielen opiskelu, tuskaa vai tuloksia?

Kun mediassa kerrotaan ulkomaalaisten kokemuksista suomen kielen opiskelusta Suomessa, usein samansuuntaiset kommentit toistuvat: Ryhmät ovat isoja ja tunneilla kahlataan läpi suuria määriä kielioppia puhutun kielen kustannuksella. Monen osallistujan mukaan lannistava tulos on, että kurssin jälkeen he osaavat vain kielioppiteoriaa, kun he oikeasti olisivat halunneet oppia puhumaan suomen kieltä.

Yllä oleva kuvaus on varmasti kärjistetty ja yleistävä, mutta tosiasia on se, että moni luopuu suomen kielen opiskelusta kokonaan ensimmäisen alkeistason kurssin jälkeen.

Suomen kielen alkeiden opiskelu voi olla mielekästä

Miksi sitten mielestäni yrityksen kannattaa investoida räätälöityyn suomen kielen koulutukseen ulkomailta rekrytoiduille työntekijöilleen? Alla olevat sitaatit ovat suomen kielen opiskelijoidemme reaktioita saamaansa räätälöityyn suomen kielen koulutukseen:

I have done an introductory Finnish course before. However, this is the first time that I understand the ”why” some parts of the language work the way they do, as opposed to rote memorization that I forget right away. Really happy with the outcome.

I have had many courses in the past, and this one is the best I have had: lots of talking and exchanges, interesting subjects chosen, flexible rhythm and activities, etc.

Our trainer used to create the session very interactive keeping the interest of every candidate on top.

Onnistunut suomen kielen koulutus motivoi ja innostaa

Kun samat opiskelijat ilmoittautuvat yhä uudelleen seuraavaan koulutukseen ja heidän taitotasonsa nousee, mielestäni se kertoo mm. siitä, että koulutus on tehokasta, hauskaa, mielekästä ja motivoivaa. Räätälöidyissä pienryhmäkoulutuksissamme puhutaan, nauretaan, tsempataan, ja opiskelijat saavat itse myös vaikuttaa sisältöön ja käsiteltäviin aiheisiin. Tämä näkyy usein myös konkreettisesti oppimistuloksissa ja koulutuksen vaikuttavuudessa. Voisi sanoa, että koulutusinvestointi on kannattanut.

I am immensely happy with the overall scope of the lessons. The focus is consistently on what areas are most useful to the students.

Since we talk a lot, I feel now more confident to talk.

It awakened in me the desire to know more about this language by showing me the beauty of it.

Räätälöidyllä koulutuksella suomen kielen taitoja myös työn tarpeisiin

Kun opiskelijat ovat päässeet alkeistasolta seuraavalle tasolle, kouluttaja voi räätälöidä koulutussisältöä huomioimaan yhä enemmän osallistujien alan ja työtehtävien aiheita. Siten opiskelijat saavat helpommin suomen kielen käyttöön myös työn arjessa.

Onko sinun yrityksessäsi suomen kielen opiskelusta kiinnostuneita työntekijöitä? Lue lisää räätälöidystä suomen kielen koulutuksesta!