[email protected]0207353320
Marckwort Oy

Blogi: Uusimmat koulutustrendit Orlandosta – Training Conference 2023

Mitä opin Training Conferencessa – ja kannattiko lähteä Orlandoon asti konferenssiin?


Osallistuimme helmikuussa Orlandossa järjestettyyn Training Conferenceen, jossa puhujina oli USA:n tunnetuimpia koulutusalan toimijoita. Odotukset olivat suuret, sillä aikaisemmat vastaavat konferenssit ovat olleet antoisia.

Vastasiko tämän vuoden konferenssi odotuksia ja kannattiko lähteä Orlandoon asti hakemaan uutta tietoa koulutusalalta? Vastaus on KYLLÄ!  Myös tämä konferenssi oli mielenkiintoinen, innostava ja antoisa.

Training Conferencen mielenkiintoisemmat aiheet:  

#1. The Modern Learner 

Moderni oppija oli aiheena mielestäni yksi mielenkiintoisimmista ja ajankohtaisimmista. Saimme kuulla erilaisia näkemyksiä siitä, miten yksilötason oppiminen on muuttunut viime vuosina, mistä paloista ’modernin oppijan’ oppiminen koostuu – ja miten tämä tulisi huomioida organisaatioissa osaamisen kehittämisen suunnittelussa. Yksinkertaistettuna ’Modernin oppijan’ opinpolku tulisi olla rakennettu kuin ’Spotifyn soittolista’, jonka voi muokata itselleen sopivaksi. Miten tämä sitten toteutetaan käytännössä? Siihen kysymykseen konferenssi antoi paljon mielenkiintoisia vastauksia.

#2. Building Learning in the Flow of Work

Toinen pääteemoista oli jo pidempään yrityksissä puhuttanut teema: Organisaatioiden jatkuvasti kiihtyvät muutos- ja kehitystarpeet. Muutos vaatii uuden asian oppimista, opitun asian sisäistämistä sekä opitun asian siirtymistä itse tekemiseen. Mitkä ovat parhaat keinot rakentaa yritykseen toimiva oppimiskulttuuri? Myös tähän saimme kuulla uusimpia ajatuksia sekä tutkimuksia, ja poimia mukaan malleja ’isosta maailmasta’.

#3. Hybridikoulutukset

USA:ssa hybridikoulutukset ovat selvästi suuremmassa roolissa kuin meillä Suomessa. Pääsimme kuulemaan runsaasti kokemuksia siitä, miten hybridikoulutukset on toteutettu vuorovaikutteisesti ja onnistuneesti. Oman kokemukseni mukaan etäkoulutukset ovat Suomessa yhä hybridikoulutuksia yleisimpiä, mutta näkyvissä on, että hybridikoulutusten kysyntä on kasvussa.

#4. Tekoäly ja virtuaalinen oppiminen

Yllätyksenä ei ehkä tule, että myös virtuaalinen oppimnen oli iso aihe konferenssissa. Lisäksi tekoälyn tuomat mahdollisuudet oppimiseen oli huomioitu, ja uskon että se nousee seuraavissa konferensseissa entistä suurempaan rooliin. Oli mielenkiintoista sukeltaa hetkeksi tekoälyn tuomiin mahdollisuuksiin, mutta kovin syvällisesti en tällä kertaa ehtinyt tähän aiheeseen konferenssissa paneutua. Muutamia uusia ajatuksia kuitenkin sain myös tekoälyn hyödyntämisestä koulutuksissa. Uusia sovelluksia ja ohjelmia tulee markkinoille jatkuvasti, ja ala kehittyy kovaa vauhtia. Alan asiantuntijoilta olikin hyvä poimia parhaat palat ja ideat mukaan tuomisiksi.

#5. Storytelling ja sosiaalinen oppiminen

Disneymaailmassa kun oltiin, oli Storytelling myös yksi iso teema. Ei ehkä aiheena enää kenellekään uusi – mielenkiintoista oli kuitenkin kuulla kokemuksia siitä, miten organisaatiot ovat hyödyntäneet sitä  koulutuksissa ja uuden oppimisessa. Esimerkiksi osana sosiaalista oppimista storytelling voi olla tehokas työkalu.
Aihe oli myös nostettu esiin ottamalla yhdeksi pääpuhujaksi Pixarilla yli 20 vuotta animaattorina työskennelleen Matthew Luhn, joka on animoinut mm. Simpson-sarjan. Matthew todella hallitsi hyvän tarinankerronnan taidon! Häntä oli ilo kuunnella.

#6. Muita konferenssin aiheita ja oppimisen iloa

Konferenssi piti sisällään näiden lisäksi myös paljon muita ajankohtaisia aiheita. Koska Training Conferencessa luentoja on rinnakkain paljon, osallistuimme Selene Marckwortin kanssa enimmäkseen eri sessioihin. Jakamalla toisillemme tietoa jälkikäteen pääsimme tuplaamaan konferenssin annin. Ja tätähän tämä Social Learning on parhaimmillaan😊. Saimme kokea oppimisen iloa ja näitä eväitä ja oppeja haluamme jakaa myös eteenpäin.

Lopuksi: Minkälainen oli Orlando ja Disneyworld konferenssipaikkana?

En voi olla lisäämättä tähän loppuun, että olihan Orlandokin paikkana aika ’eksoottinen’ konferenssipaikka. Itse konferenssi järjestetään valtavalla Disneyworld-alueella. Mikki-hiirin korviin ja Minni-hiiren vaatteisiin pukeutuvat amerikkalaiset aikuiset olivat suomalaiselle erikoinen ja huvittava näky konferenssireissulla.  

Kesti muutaman päivän ymmärtää, että Orlandon Disneyworld-alue on pinta-alaltaan kaksi kertaa suurempi kuin Manhattan, ja suurempi kuin Pariisi. Disneyn valtavasta ’valtakunnasta’ ei ollutkaan helppo poistua tiiviin konferenssiviikon aikana. Se koostuu useista valtavista asuinalueista, konferenssikeskuksista, kuudesta eri teemapuistosta ja omasta ’keskustasta’ ravintoloineen ja kauppoineen. Vaikka alueesta voi olla montaa mieltä, täytyy todeta, että Disneyworld on loistavasti suunniteltu ja konseptoitu liikeidea, jossa tarinankerronnalla ja ja henkilöstön koulutuksiin satsaamalla on onnistuttu täydellisesti. Tiesitkö, että Disneyllä on jopa oma Disney Institute, joka tarjoaa koulutusta myös yrityksille?

Onko yrityksessäsi tarvetta kouluttajakoulutuksille tai haluatko apua yrityksesi koulutusten kehittämiseen? Tutustu koulutustarjontaamme, tai ota yhteyttä.

Annette Marckwort-Lindgren, [email protected]