[email protected]0207353320
Marckwort Oy

Tekoälykoulutus kouluttajille – avain digitaalisen oppimisen maailmaan

Lue Susanna Sankalan blogista Tekoälykoulutus kouluttajille – avain digitaalisen oppimisen maailmaan, miksi tekoälyn käyttö ei ole enää ”nice to have” vaan ”must have”.

Digitaalisen oppimisen maailmassa teknologian hyödyntäminen on muuttunut välttämättömyydeksi, ei vain vaihtoehdoksi. Etenkin tekoälyn, kuten ChatGPT:n, käyttö koulutuksissa avaa uusia ovia sekä kouluttajille että kurssilaisille. Kuitenkin monille kouluttajille ja esiintyjille tekoälyn maailma voi tuntua vieraalta ja jopa pelottavalta. Tämä blogi on kirjoitettu juuri sinulle, tekoälyn käytön aloittelija, tai sinulle, joka et ole vielä koskaan hyödyntänyt tekoälyä koulutuksissasi. Kerron, miksi kolmen tunnin tekoälykoulutus on investointi, joka maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.

Miksi tekoälykoulutus on kouluttajille tärkeää?

  • Ymmärryksen syventäminen: Tekoäly on täällä pysyäkseen. Sen ymmärtäminen ja kyky soveltaa sitä koulutuksessa ei ole enää ”nice to have” – se on ”must have”. Koulutus tarjoaa perustiedot tekoälyn toiminnasta, erityisesti ChatGPT:n kaltaisten mallien osalta, jolloin voit integroida näitä työkaluja koulutukseesi tietoisesti ja tehokkaasti.

  • Pelkojen hälventäminen: Monille uuden teknologian käyttöönotto voi tuntua pelottavalta. Koulutuksessa opit, että tekoäly ei ole uhka vaan työkalu, joka voi auttaa sinua koulutuksessasi. Se on kuin digitaalinen avustajasi, joka voi auttaa koulutusten suunnittelussa, koulutusmateriaalien luomisessa ja jopa kurssilaisten kysymyksiin vastaamisessa.

  • Interaktiivisuuden ja osallistumisen lisääminen: ChatGPT:n kaltaiset tekoälytyökalut tarjoavat mahdollisuuksia tehdä koulutuksista interaktiivisempia. Voit esimerkiksi luoda harjoituksia tai pelejä, jotka vastaavat kurssilaisten tarpeita ja edistymistä. Tämä ei ainoastaan rikasta opetusta, vaan myös lisää kurssilaisten motivaatiota.

  • Opetuksen räätälöinnin mahdollistaminen: Yksi tekoälyn suurimmista eduista on kyky räätälöidä opetusta. Jokainen kurssilainen oppii eri tavalla, ja ChatGPT:n avulla voit luoda personoituja oppimiskokemuksia, jotka vastaavat jokaisen kurssilaisen yksilöllisiä tarpeita.

  • Ajan ja vaivan säästö: Koulutuksessa opit, kuinka tekoäly voi auttaa luomaan koulutusta tukevia mallipohjia, kuten harjoituksia, arviointiin liittyviä kysymyksiä ja oppimisen seuraamista. Tämä vapauttaa arvokasta aikaa, jonka voit käyttää koulutuksen laadun parantamiseen ja kurssilaisten kanssa työskentelemiseen.

Tekoälyn hyödyntäminen koulutuksessa ei ole tulevaisuuden utopiaa, vaan tämän päivän todellisuutta. Tekoälykoulutus antaa sinulle työkalut, joita tarvitset hyödyntääksesi tämän teknologian mahdollisuudet. Se ei ainoastaan syvennä ymmärrystäsi ChatGPT-työkalusta, vaan myös antaa sinulle rohkeuden ja taidot kohdata digitaalisen aikakauden haasteet.

Tervetuloa mukaan matkalle kohti innovatiivisempaa ja interaktiivisempaa opetusta!

Tämän blogitekstin on tuottanut ChatGPT. Teksti on Susanna Sankalan tarkistama ja muokkaama. Susanna toimii kouluttajana Marckwortin Tekoälykoulutus kouluttajille -koulutuksessa.

Susanna Sankala, VTM, verkko-oppimisen erikoisopettaja ja ratkaisukeskeinen valmentaja. Susanna on kokenut ja innostava kouluttaja, jolla on yli 15 vuoden kokemus kouluttamisesta, valmentamisesta ja työyhteisöjen opettamisesta. Susanna on verkkopedagogi, joka on erikoistunut digitaalisten taitojen opettamiseen.

Susanna Sankala

Kiinnostaako tekoälykoulutus kouluttajille? Voit valita joko avoimen koulutuksen Tekoäly kouluttajan apuna tai yrityksellesi räätälöitävän Tekoälykoulutus kouluttajille -koulutuksen.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä yrityksellesi sopivin ratkaisu.