[email protected] 020 735 3320
Kouluttajakoulutus

Esiintymiskoulutus

Esiinny vakuuttavasti lähi- ja etätilaisuuksissa

Esiintymistaito on työelämän perustaito. Hyvin suunnitellulla ja toteutetulla esityksellä asiantuntija saa viestin perille ja osaa esittää asiapitoisenkin viestin vakuuttavasti ja innostavasti. Koulutuksen jälkeen tiedät miten esiintyä paremmin, miten saada yleisön mielenkiinto heräämään, kuinka saada kuulijat kuuntelemaan ja vakuuttumaan asiastasi.

Tutustu eri koulutusvaihtoehtoihin ja valitse tarpeeseen sopiva:

 1. Vakuuttava esiintyminen – asiantuntija esiintyjänä
 2. Esiintyminen etänä
 3. Henkilökohtainen esiintymisvalmennus
 4. Mediaesiintyminen
 5. Esiinny sujuvasti englanniksi – Presentation Skills

1. Vakuuttava esiintyminen – asiantuntija esiintyjänä


Esiintymiskoulutus sopii asiantuntijoille, myyntiesittelijöille, palaverissa tai muissa tilaisuuksissa puhujille ja esitelmien pitäjille – kaikille, jotka haluavat kehittyä esiintyjinä.

Esiintymiskoulutuksessa opit, miten voit esittää asiapitoisenkin viestin vakuuttavasti, luontevasti, selkeästi ja niin, että yleisösi kuuntelee, ymmärtää, vakuuttuu ja muistaa esitetyn asian paremmin.
 

Esiintymiskoulutuksen tavoite ja sisältö

Koulutuksessa opit suunnittelemaan esityksesi huolella, viestimään selkeästi ja vakuuttavasti sekä esiintymään luontevasti. Tavoitteena on, että tiedät omat vahvuutesi ja persoonallisen tyylisi esiintyä ja saat vinkkejä siihen mitä voisit kehittää omissa esityksissäsi.

 • Hyvän esityksen rakennuspalikat
 • Kontakti kuulijoihin
 • Kuinka saada vuorovaikutusta aikaan
 • Jännityksen hallinta
 • Selkeä tavoite ja runko
 • Toimiva esitysmateriaali
 • Erilaisia esiintymistilanteita: Luento, info, myyntiesittely, webinaari, puheenvuoro
 • Miten vakuutat yleisösi
 • Vinkkejä kehonkieleen ja äänenkäyttöön
 • Kuinka ylläpidät kuuntelijoiden mielenkiinnon
 • Haluttaessa videointia ja videon analysointia
   

2. Esiintyminen etänä


Esiintyminen etänä -koulutus sopii kaikille niille, jotka järjestävät tapaamisia, myyvät, kouluttavat, opastavat tai pitävät webinaareja etäyhteyksien avulla.

Etäesiintyminen vaatii esiintyjältä uudenlaisia taitoja ja suunnitelmallisuutta. Tapaamiset, myyntityö, koulutukset ja tiimipalaverit ovat siirtyneet enemmän ja enemmän verkkoon.  Opi hallitsemaan oma esiintymisesi ja vuorovaikutus etäyhteyden kautta. Hallitse myös kuulijoiden aktivointi, puheen ja esityksen rytmitys, materiaalin käyttö, ja tekniset yksityiskohdat etäesiintymisissä.

Tavoite

Esiintyminen etänä -koulutuksessa osallistujat oppivat, kuinka toimia vakuuttavasti ja osallistavasti etänä. Tavoitteena on, että osallistuja oppii esittämään asian käyttäen toimivasti vaihtelua, materiaalia, taukoja, painotuksia ja vuorovaikutteisuutta. Hyvää etäesitystä jaksaa seurata ja siinä on mahdollisuus myös osallistua keskustelemalla tai muulla tavalla.

Koulutuksen sisältö

 • Miten onnistua etäesiintymisissä
 • Etätilaisuuden suunnittelu, rytmitys ja aikataulutus
 • Kuinka esität materiaalia etätilaisuudessa
 • Sama vai eri materiaali lähi- ja etätilaisuuksissa?
 • Ylläpidä osallistujien mielenkiinto
 • Osallistaminen ja vuorovaikutus
 • Toimivat tehtävät, chatit ja kyselyt
 • Osallistujien toivomia aiheita
 • Harjoittelua ja kehitysideoita


3. Henkilökohtainen esiintymisvalmennus


Haluatko olla esiintymistilanteissa vaikuttava, vapautunut ja aito?  Esiintymisvalmentaja on kuin oma PT, joka auttaa sinua hiomaan esiintymistaitojasi rauhassa ja yksilöllisesti omaan tahtiisi, tehokkaasti ja kannustaen.

Henkilökohtaisessa esiintymisvalmennuksessa on tavoitteena löytää juuri sinulle sopiva tapa esiintyä aidosti ja vakuuttavasti. Lisäksi asiantuntijamme auttaa viestinnän selkeydessä ja esiintymisesi tavoitteiden kirkastamisessa ja saat ideoita esityksesi eri kohtiin, materiaaliin, rytmitykseen, toteutukseen ja esiintymistaitoihisi.

Voit tilata yhden tai useamman tapaamisen tarpeesi mukaan ja saat apua juuri niihin kohtiin, jotka kaipaavat hiomista. Valmentajamme avulla saat myös apua esiintymisjännityksen hallintaan. Voit harjoitella valmentajan kanssa ennen jotain tiettyä tilaisuutta tai ottaa sparrausta

4. Mediaesiintyminen

Esiintyminen mediassa -koulutus valmentaa osallistujia erityisesti tv- ja radioesiintymisiä ja haastatteluja varten. Kurssin pitää radio- ja tv-toimittajana työskennellyt viestinnän asiantuntija, joka on erikoistunut mediaesiintymisalmennuksiin.

Ota yhteyttä asiantuntijaamme ja sovi tapaaminen, tai pyydä tarjous.

5. Esiinny sujuvasti englanniksi – Presentation Skills


Valmentaudu pitämään luontevia esityksiä englannin kielellä. Koulutuksessa perehdytään sekä esiintymistaitoon että esiintymistilaisuuksissa tarvittavaan englantiin (esim. aloitus, lopetus, kysymyksiin vastaaminen, yllättävien tilanteiden hallinta).

Esiintymiskoulutus

Esiintymiskoulutusten toteutus


Esiintymiskoulutukset voidaan toteuttaa joko etänä tai lähikoulutuksina. Sekä etä- että lähikoulutuksemme ovat vuorovaikutteisia, osallistavia ja pedagogisesti hyvin toteutettuja. Mikäli esiinnyt enimmäkseen etänä, sopii etäkoulutus sinulle hyvin. Jos taas esiinnyt yleisön edessä, suosittelemme lähikoulutusta.

Lähikoulutus voidaan toteuttaa joko yrityksesi omissa tiloissa tai Marckwortin koulutustiloissa Espoon Keilarannassa.

Kouluttajamme kouluttavat useimmilla paikkakunnilla ympäri Suomea. Koulutuspaikka voi olla esimerkiksi Helsinki, Espoo, Vantaa, Lahti, Turku, Tampere, Vaasa, Oulu, Rovaniemi – tai jokin muu toivomasi paikkakunta.

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat koulutuksemme:

Palautteita esiintymiskoulutuksista asiakkailtamme:

 • ”Kouluttaja oli asiansa osaava, selkeä ja hyvä esiintymään 🙂 Koulutus oli suunniteltu hyvin, ja oli hyödyllistä saada palautetta omista esiintymistaidoista.”
 • ”Koulutus oli monella tavoin piristävä kokemus. Opin uutta ja vahvistin vanhoja tietojani.”
 • ”Todella ammattitaitoinen ja mukaansatempaava koulutus.”
 • ”Erinomainen kouluttaja, jonka ulosanti tuki täsmälleen hänen sanomaansa. Osasi ottaa yleisön ja piti sen mielenkiinnon yllä.”
 • ”Koulutus oli erittäin hyödyllinen ja siitä sai monia vinkkejä omaan työskentelyyn. Uskon, että jatkossaomatkin esitykseni ovat katsojille entistä mielenkiintoisempia.”

Pyydä lisätietoja tai sovi suunnittelutapaaminen asiantuntijamme kanssa!


Yhteyshenkilösi:
   

Annette Marckwort-Lindgren

Annette Marckwort-Lindgren
puh. 020 735 3322
annette(at)marckwort.fi

OTA YHTEYTTÄ